1000 de cuvinte


„Aici, in 1000 de cuvinte ce reprezinta mesajele de baza din Conversatii cu Dumnezeu, este tot ceea ce rasa umana trebuie sa stie pentru a se elibera de  o doctrina globala care creeaza separare si concurenta vicioasa, înlocuindu-o, în sfarsit, cu un etos de unitate si cooperare, întelegere si compasiune, generozitate si iubire.

 ( 1 ) Suntem cu totii Unul. Toate lucrurile sunt un lucru. Exista doar un singur lucru, si toate lucrurile sunt parte a acestui singur lucru care este. Aceasta  înseamna ca esti divin. Tu nu esti  corpul tau, nu esti mintea ta, si tu nu esti sufletul. Tu esti o combinatie unica de toate trei, care cuprinde totalitatea a ceea ce esti tu. Esti o individualizare a Divinitatii, o expresie a lui Dumnezeu pe Pamânt.

( 2 ) Este de ajuns. Nu este necesar de a concura, de a te lupta pentru resurse. Tot ce ai de facut este sa le folosesti.

( 3 ) Nu e nimic ce trebuie sa faci. Adica fa ceea ce Simti sa faci, niciodata nu sunt impuse cerinte, conditii. Dumnezeu nu vrea nimic, nu are nevoie de nimic, nu cere nimic, nu comanda nimic.

( 4 ) Dumnezeu vorbeste cu toata lumea, tot timpul! Întrebarea nu este ‘ Cui îi vorbeste Dumnezeu ? ‘

Întrebarea este ‘ Cine il asculta ? ‘

( 5 ) Exista trei principii de baza ale vietii: functionalitate, adaptabilitate si sustenabilitate.

( 6 ) Nu exista nici un lucru cum ar fi bine si rau, este numai ceea ce functioneaza si ceea ce nu functioneaza, având în vedere ceea ce intentionam sa facem.

( 7 ) În sens spiritual  nu exista victime si nici raufacatori in lume, desi în sensul uman  se pare ca exista cu siguranta. Cu toate acestea, pentru ca voi sunteti Divinul, nimic nu se poate intampla impotriva vointei tale.

( 8 ) Nimeni nu face nimic nepotrivit, dat fiind modelul lui despre Lume.

( 9 ) Nu exista nici un loc  numit  iad, si  nici osânda vesnica nu exista.

( 10 ) Moartea nu exista!  Ceea ce numim ” moarte ” este pur si simplu un proces de re – identificare.

( 11 ) Nu exista nici un astfel de lucru ca spatiu si timp, exista doar aici si acum!

( 12 ) Iubirea este tot ceea ce exista!

( 13 ) Tu esti creatorul propriei realitati, folosind cele trei instrumente de creatie: gând, cuvânt si actiune.

( 14 ) Viata ta nu are nimic de-a face cu tine. Este vorba despre toti cei a caror viata o atingi, si cum o atingi.

( 15 ) Scopul vietii tale este de a te recrea din nou în urmatoarea grandioasa versiune a celei mai mare viziuni pe care au avut-o  vreodata despre cine esti.

( 16 ) În momentul în care declari ceva, opusul  acestuia va intra în spatiul tau. Aceasta este legea contrastelor, care creeaza un câmp contextual în care ceea ce doresti sa exprimi poate fi experimentat.

( 17 ) Nu exista adevar absolut. Tot adevarul este subiectiv. În acest cadru, exista cinci niveluri de a afirma adevarul: Spune adevarul tau tie insuti despre tine insuti; Spune adevarul tau tie insuti despre un altul; Spune altcuiva adevarul tau despre tine; Spune altcuiva  adevarul tau despre un altul; Spune adevarul tau despre tot la toata lumea.

( 18 ) Rasa umana traieste într -un set precis de iluzii. Cele zece Iluzii ale oamenilor sunt: necesitate exista, esec exista, separare exista, insuficienta exista, cerinte exista, judecata exista, condamnare exista, conditionare exista, superioritate exista, ignoranta exista. Aceste iluzii au menirea de a servi omenirea, dar ea trebuie sa învete cum sa le foloseasca.

( 19 ) Cele trei concepte de baza ale Trairii Holistice a vietii sunt: Onestitate,  Constienta  si Responsabilitate. Traieste conform acestor precepte si  mania pe tine insuti va disparea din viata ta.

( 20 ) Viata functioneaza in paradigma: A FI – A Face – A Avea. Cei mai multi oameni cred ca ea functioneaza invers, imaginându-si ca in primul rand trebuie sa ” aiba ” lucruri, în scopul de a ” face ” lucruri, astfel, sa ajunga sa ” fie ” ceea ce ei doresc sa fie. Inversarea acestui proces este cel mai rapid mod de a experimenta maiestria în viata.

( 21 ) Exista trei niveluri de constientizare: 1.speranta; 2. credinta;  3. cunoasterea. Maestria spirituala se refera la a trai de pe al treilea nivel.

( 22 ) Exista cinci idei eronate despre Dumnezeu care creeaza criza, violenta, ucidere si razboi. În primul rând, ideea ca Dumnezeu are nevoie de ceva. În al doilea rând, ideea ca Dumnezeu poate sa nu obtina ceea ce are nevoie. În al treilea rând, ideea ca Dumnezeu te-a despartit de El pentru ca nu I-ai dat ceea ce are nevoie. În al patrulea rând, ideea ca Dumnezeu înca mai are nevoie asa de  tare de ceea ce vrea de la tine, incat iti cere acum, de pe pozitia ta separata, sa Ii dai. În al cincilea rând, ideea ca Dumnezeu te va distruge  daca nu îndeplinesti cerintele Sale.

( 23 ) Exista, de asemenea, cinci erori despre viata care creeaza  criza, violenta, ucidere si razboi. În primul rând, ideea ca fiintele umane sunt separate unele de altele. În al doilea rând, ideea ca nu este suficient din ceea ce fiintele umane au nevoie ca sa fie fericite. În al treilea rând, ideea ca, în scopul de a obtine lucrurile din care nu exista suficient, fiintele umane trebuie sa concureze unele cu altele. În al patrulea rând, ideea ca unele fiinte umane sunt mai bune decât alte fiinte umane. În al cincilea rând, ideea ca  este adecvat pentru fiintele umane ca pentru a rezolva diferentele grave create intre ele, trebuie sa se ucida reciproc.

 ( 24 ) Crezi ca esti terorizat de catre alte persoane, dar în realitate nu esti terorizat decat de convingerile tale. Experienta voastra despre voi si lumea voastra se va schimba dramatic daca adoptati, colectiv, cei cinci pasi pentru Pace:

-1. Permite-ti sa recunosti faptul ca unele dintre vechile tale credinte despre Dumnezeu si despre viata nu mai functioneaza.

-2. Exploreaza posibilitatea ca exista ceva ce nu întelegi pe deplin despre Dumnezeu si despre viata, si ca aceasta întelegere ar putea  schimba totul.

-3. Anunta  ca esti deschis pentru noi întelegeri despre  Dumnezeu si  viata, întelegeri care ar putea produce un nou mod de viata pe aceasta planeta.

-4. Cu mult curaj examineaza aceste noi întelegeri si, în cazul în care se aliniaza cu adevarul tau interior si cunoasterea interioara, include-le in sistemul tau de credinte.

-5. Exprima-ti viata  ca o demonstratie a celor mai mari convingeri ale tale, mai degraba decât ca o negare a lor.

( 25 ) Sa fie o singura Evanghelie pentru toti oamenii de pe Pamânt: „Suntem cu Totii Unul. Calea noastra nu este o cale mai buna, ci este doar una diferita.

 Cele o mie de cuvinte de mai sus, insusite si puse in practica, ar putea schimba lumea intr-o singura generatie.

 

Sursa: „1000 de cuvinte care vorschimba Lumea” Neale Donald Walsch, Conversații cu Dumnezeu. Textul cu titlul „25 de mesaje de baza – 1000 de cuvinte care vor schimba Lumea”, publicat la  16 decembrie 2012,  pe blogul http://www.theglobalconversation.com 

 

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

2 comentarii la „1000 de cuvinte

 1. I will right away snatch your rss feed as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Please let me realize in order that I may subscribe.
  Thanks.

 2. Great post. I used to be checking constantly this weblog and
  I’m inspired! Extremely helpful information particularly the remaining part :
  ) I handle such info much. I used to be looking for this particular info for a very lengthy
  time. Thanks and best of luck.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *