10 Paşi pentru Facilitarea Schimbării

Îndulcirea Tranziţiilor de Madisyn Taylor

Procesul de schimbare nu trebuie să fie neapărat dificil ori dureros. 

Iată 10 paşi înspre tranziţii tot mai line!

 

  1. Începe prin a face mici schimbări, sau prin a segmenta schimbările de amploare, în creşteri progresive, ce sunt mai uşor de gestionat! Această abordare te poate pregăti şi îţi poate induce un sentiment agreabil, înlesnindu-ţi implementarea schimbărilor preconizate; de asemenea, ea îţi oferă o perspectivă pozitivă, optimistă, asupra procesului de schimbare, în general.

  2. Asociază mental schimbările, unor ritualuri zilnice prestabilite! Această procedură integrează mai uşor, în ritmul vieţii tale, schimbări precum: cultivarea unei deprinderi binefăcătoare, începerea unui nou serviciu, ori adaptarea la un nou cămin. De pildă, dacă îţi doreşti să meditezi acasă, încearcă să împleteşti această practică, în rutina ta de dimineaţă!

  3. A pluti pe aripile schimbării, te poate ajuta să o accepţi, în loc de a-i opune rezistenţă. Dacă îţi menţii flexibilitatea, vei reuşi chiar să fii la timonă, cu măiestrie, fără a te confrunta cu turbulenţe.

  4. În toiul unei schimbări tumultuoase, îţi poţi găsi consolarea în întrezărirea binelui pe care îl tăinuieşte. O boală, o pierdere financiară, ori o relaţie destrămată îţi pot părea sfârşitul lumii; şi totuşi, oricare dintre acestea poate constitui o binecuvântare deghizată.

  5. Aminteşte-ţi că fiecare schimbare, de orice natură, poartă în sine o lecţie ascunsă! În cazul în care consideri acest proces ca fiind chinuitor, dificil, încearcă să ţii minte, în tot acest răstimp, că, după scurgerea acestei perioade de transformare, tu vei fi câştigat în înţelepciune!

  6. Ţine minte că revolta şi confuzia sunt, adeseori, părţi fireşti ale procesului de schimbare! Deşi putem anticipa anumite elemente inerente unei schimbări, nu ne este, totuşi, cu putinţă, să ştim în avans tot ceea ce va fi să vie. Fii pregătit şi pentru schimbări neprevăzute; şi, în acest caz, vânturile schimbării nu te vor doborî cu uşurinţă!

  7. Nu-ţi închipui, cumva, că trebuie să ţii piept circumstanţelor fluctuante, dar primenitoare, ori tensiunii inerente procesului de schimbare, de unul singur! Vorbeşte despre experienţele prin care treci şi trăirile pe care le încerci, cu un prieten; sau aşterne-le în filele unui jurnal! Împărtăşirea simţămintelor te poate despovăra, inducându-ţi o senzaţie de uşurare; de asemenea, te poate ajuta să-ţi găseşti tăria de a merge mai departe.

  8. Acordă-ţi timpul necesar pentru a accepta orice schimbare cu care te confrunţi! Şi, în decursul acestui proces, admite că s-ar putea să ai nevoie de timp, în vederea adaptării la noua situaţie, la noile circumstanţe de viaţă! Acordă-ţi un anumit răgaz, cu scopul de a-ţi reconcilia sentimentele! Această atitudine conferă un caracter mai puţin radical, schimbărilor de proporţii.

  9. Oricât de amplă sau dificilă poate fi o schimbare, tu tot te vei adapta, în cele din urmă, la noile circumstanţe. Ţine minte că, indiferent de proporţiile schimbării, ineditul ei se va întreţese, în cele din urmă, la locul potrivit, în existenţa ta.

  10. În cazul în care încerci să elimini ori să ameliorezi un anumit tipar comportamental, sau să-ţi făureşti un nou destin, prin însăşi schimbarea modului tău de viaţă, nu presupune, cumva, că îţi va fi uşor! Impulsul de a plânge, precum şi stările de spirit oscilante sunt fireşti, în decursul unor perioade de prefaceri. Pe de altă parte, nu presupune că producerea unei schimbări implică întotdeauna dificultăţi! Uneori, totul decurge cu atâta naturaleţe …

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *